När det kommer till ens privatekonomi så vill man gärna ha den under kontroll och undvika att hamna i trubbel. En bra åtgärd att vidta är att försäkra upp sina dyrare ägodelar, så att man kan leva i den trygga vetskapen att man kan få ersättning ifall någon av dessa ägodelar skulle gå sönder eller bli stulna. Men hur hittar man då den bästa typen av försäkringar?

Idag finns det en hel del försäkringsbolag på marknaden. Du har säkert sett en massa teve-reklamer för olika försäkringar och du kan säkert rabbla upp flera stycken som du känner till. Detta till trots så är det förstås svårt att veta just vilket av dessa bolag som faktiskt erbjuder det billigaste och bästa försäkringarna. Jag menar, i reklamerna så säger ju vartenda bolag att just deras försäkringar är bäst, så vem kan man egentligen lita på?

Enligt mig så är det bästa sättet att gå tillväga att besöka en försäkringsportal. Där hittar du en bra överblick av erbjudanden som olika försäkringsbolag har, och kan i lugn och ro sortera ut de alternativen som verkar bäst enligt dig. Detta går enligt mig bra mycket snabbare än att surfa in på varje försäkringsbolags egna sida och göra research på det sättet.

När det kommer till försäkringar så gäller det också att du själv gör en liten riskanalys och inte alltid litar blint på vad försäkringsbolagen säger till dig. Naturligtvis kommer de alltid att försöka sälja försäkringar till sina kunder – även när det kanske inte behövs! Det är ju ändå på det sättet som de faktiskt tjänar några pengar? Läs mer om hur försäkringar fungerar på försäkringsportaler såsom försäkringar.be, som är en svensk sida som fokuserar på just detta!

När det kommer till lån av pengar, så är vi inte i riktigt samma arena längre. Du vet säkert att det på senare tid har dykt upp en hel massa olika lånebolag som erbjuder snabba lån till en relativt billig kostnad. Förut var låntagande en ganska långsam process där man behövde gå till banken och sätta upp möten för att bevisa att man var kreditvärdigt. Nu förtiden kan man utan problem bara gå online och ansöka om ett snabblån, där man kan låna upp till 10 000 kronor och få pengarna på kontot redan nästa dag. Det som är bra med dessa lån är att det snabbt kan lösa en pengakris, om du verkligen behöver betala någonting snabbt.

Det viktigaste att tänka på när du ska ta ett snabblån är att du måste hinna betala tillbaka det innan tidsfristen går ut. Till skillnad från t.ex. vanligt banklån, så har snabblån en fast kostnad som ska betalas inom en bestämd tid, istället för att betas av månad efter månad. Vanligtvis brukar denna tidsram vara ca 30 dagar. Du kan hitta bra jämförelser av t.ex. smslån på konsumenten.net, och tänk på att alltid vara försiktig när du tar lån. Om du inte lyckas betala tillbaka din skuld i tid så kan du ha otur och hamna i anmärkningsregistret, vilket kan innebära att du får svårigheter i framtiden om du du återigen vill ansöka om lån.

smashthe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>